Testa din hörsel på nätet


Med tiden är det vanligt att du får nedsatt hörsel på grund av att du anstränger dina hörselgångar med för höga ljud. Se till att du inte utsätter för onödigt höga ljud och använd hörselkåpor eller öronproppar om du vet att det kommer att vara sker som är högljudda.

Därför kan det vara bra att kolla upp din hörförmåga med jämna mellanrum. Idag finns det många bra hemsidor där du kan testa din förmåga att höra. Att tidigt testa din hörförmåga kan vara bra för att göra i ett tidigt skede för att motverka nedsatt hörsel.

Vad kan du göra för din hörsel?

Det finns en del saker som du kan göra för att motverka försämrad hörsel. Det du kan göra är att skydda dina öron med hörselskydd när du befinner dig i miljöer med höga ljud. Exempel på situationer där ljudet ofta är högre är på konserter eller om du har en högljudd arbetsmiljö. Buller kan också vare en faktor till nedsatt hörsel. En bra regel är också att inte utsätta dig för höga ljudnivåer i längre än 60 minuter.

Det kan vara svårt att skydda sin hörsel i och med att vi dagligen utsätts för mycket och ibland ganska höga ljud. Om du upplever att du har försämrad hörsel uppmanar vi dig att ta ett hörseltest vilket du gör genom att klicka dig vidare här. För att avgöra om du verkligen hör sämre än tidigare så kan ett hörseltest vara på sin plats. Om det visar sig att du har nedsatt hörsel så kan du få hjälp med olika hjälpmedel som exempelvis hörapparat.